Revalidanten keren terug naar De Geinsche Hof

Bijna acht weken na de brand in De Geinsche Hof keren op donderdag 18 augustus 2011 zeventien revalidanten, waarvan er 9 de brand meegemaakt hebben, terug naar Nieuwegein. Het tijdelijk verblijf op de afdeling in het St. Antonius ziekenhuis in Overvecht zit er dan op. In een geheel gerenoveerde vleugel in De Geinsche Hof wordt goede zorg en behandeling gegarandeerd. Er is weer plek voor totaal dertig revalidanten.

De verblijfsruimte is van alle gemakken voorzien. Zo zijn er drie keukens, lichte kamers en zijn er buiten mooie terrassen om heerlijk van de nazomer te kunnen genieten. Gerichte ondersteuning door bijvoorbeeld fysiotherapie, ergotherapie en logopedie wordt gecontinueerd. De nodige aanpassingen aan de afdeling zijn verricht. De afdeling voldoet weer en er kan dus uitgebreid getraind worden met bijvoorbeeld fitnessapparatuur.

Op 18 augustus a.s. zal er een hartelijke ontvangst zijn van deze eerste groep die terugkeert. Ongeveer de helft van deze revalidanten heeft de brand meegemaakt en zij worden zorgvuldig begeleid. Wanneer de cliënten terugkomen die tijdelijk verblijven op de herstelafdeling en in Amersfoort is nog niet bekend. Aan de renovatie van de andere vleugels wordt momenteel hard gewerkt. We hopen dat het gehele gebouw voor kerst weer in gebruik genomen kan worden. Eind januari is er een groot openingsfeest, voor het gerenoveerde deel van De Geinsche Hof samen met de nieuwe zorgwoningen in de naastgelegen nieuwbouw.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk