Resultaten Bedrijvenpanel 3

Het derde onderzoek onder het Bedrijvenpanel ging over de gevolgen van de economische crisis. De belangrijkste uitkomsten zijn:

• Bijna 60 procent van de ondervraagden gaf aan dat 2009 voor hun bedrijf een economisch moeilijk jaar was. Dit komt tot uiting in minder opdrachten, minder omzet en minder winst. Ruim de helft verwacht dat de economische situatie in 2010 ongeveer gelijk blijft aan 2009.

• Ongeveer de helft van de ondervraagden is bekend met de gemeentelijke reïntegratiesubsidie en begeleidingssubsidie. Een kwart van de ondervraagden is bekend met de jongerenvoucher.

• Op de vraag wat de gemeente Nieuwegein kan doen werd met name geantwoord Nieuwegeinse bedrijven laten offreren bij gemeentelijke werkzaamheden én voorlichting over financiële ondersteuning en actief economisch beleid.

Naar aanleiding van deze uitkomsten wordt met de bedrijven die meer informatie nodig hebben over gemeentelijke regelingen contact opgenomen. Verder wordt nog bekeken of er nog meer vervolgacties mogelijk zijn. Structurele maatregelen om het ondernemersklimaat te verbeteren worden opgenomen in de Economische Visie Nieuwegein 2010. Hierover neemt het college later dit jaar een besluit.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk