Restauratie Herdenkingsmonument

Op 31 januari 2002 heeft de gemeenteraad besloten om het Herdenkingsmonument te restaureren en op zijn vaste locatie aan de Nedereindseweg te handhaven. Maandag 13 mei a.s. zal met de voorbereidingen van de restauratie worden gestart. Op 14 mei zal het monument worden gedemonteerd, waarna het naar het restauratieatelier zal worden vervoerd.

Het proces wordt begeleid door bouwkundig Adviesburo De Vaal uit Hoevelaken.

Het monument wordt in delen uiteengenomen, gerestaureerd met restauratiemortel en onder vacuümdruk geïmpregneerd. Deze impregnatiemethode wordt uitgevoerd door de firma Ibach uit Duitsland, en is door dit bedrijf eveneens toegepast bij de restauratie van het monument op de Dam in Amsterdam. Ook zal er een nieuwe arm aan het monument worden aangebracht.

De omgeving van het werk zal eveneens aangepast worden: het plaatsen van een sierhekwerk, het aanbrengen van stekelige beplanting en het snoeien van bomen. De gemeente is hierover in overleg met de eigenaar van de grond, de Protestantse Gemeente Dorpskerk Nieuwegein-Noord. Naar verwachting zal het monument in het voorjaar van 2003 worden herplaatst.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk