Repair Café zaterdag 5 november

Sinds 2013 heeft Nieuwegein een Repair Café. En sinds afgelopen jaar zelfs een tweede. De eerste zaterdag van de maand in Buurtplein Doorslag, de derde zaterdag van de maand in Buurtplein Galecop. Nu is er zaterdag 5 november aanstaande weer een Repair Café op Buurtplein Doorslag aan de Parelduiker 13 in Nieuwegein Zuid.

Vrijwilligers repareren er onder andere lampen: bureau-, tafel-, staande-, hang-, wand-, zak-, loop-, bouw- of antieke lampen. Maar ook speelgoed. Met gemiddeld 40 bezoekers per Repair Café is het evenement niet meer weg te denken uit Nieuwegein.

De reparatie is gratis. Doel is om spullen een langer leven te geven en daarmee de afvalberg te verkleinen. Deskundige reparateurs repareren behalve lampen op die dag ook lekke banden, repareren fietslichten, spannen kettingen en stellen handremmen af. E-bikes repareren ze níet. Verder zijn er technici, naaisters én een klokkenmaker die je kapotte spullen helpen te repareren.

Het Repair Café is zaterdag 5 november geopend van 11.00 uur tot 14.00 uur in Buurtplein Doorslag, op de Parelduiker 13 in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk