Rembrandt Remastered in Nieuwegein

Op woensdag 9 april 2014 om 14.00 uur opent wethouder Adriani het nieuwe deel van stadscentrum Cityplaza. Dit is weer een mijlpaal op weg naar een aantrekkelijke, gezellige en complete stad. Het marktplein is een uitnodigende bestemming geworden met bomen, bankjes, terrassen en een fontein. Diverse nieuwe winkels(formules) voor Nieuwegein openen hun deuren. Aan de Binnenstede in het nieuwe deel opent, ook op 9 april, de unieke, tijdelijke overzichtstentoonstelling Rembrandt Remastered.

Rembrandt Remastered geeft iedereen de unieke kans om de 150 mooiste werken uit Rembrandt’s indrukwekkende oeuvre te bewonderen. Nederlands grootste schilder maakte in zijn leven ruim 325 schilderijen en deze werken raakten verspreid over musea en collecties door de gehele wereld. Werken uit privécollecties, gestolen en beschadigde schilderijen inbegrepen. Met behulp van de nieuwste technieken en de onuitputtelijke kennis van professor Ernst van de Wetering zijn de werken digitaal teruggebracht naar hun originele staat, zoals ze ooit Rembrandt’s atelier verlieten.

Professor Ernst van de Wetering (1938), een van de meest vooraanstaande Rembrandtgeleerden ooit, is al in 1968 betrokken geraakt bij het befaamde Rembrandt Research Project. Hij kreeg daardoor de kans de vele kostbare en kwetsbare schilderijen van Rembrandt vrijwel allemaal te bewonderen en te bestuderen. Rembrandt Remastered geeft zowel een dieper inzicht in de kunst en denkwijze van een van de grootste kunstenaars uit de wereldgeschiedenis, als dat bezoekers leren over de vele inzichten die 45 jaar Rembrandt-onderzoek heeft opgeleverd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk