Rel rond caravan Bassie en Adriaan

Garagehouder Robin Vocking uit Nieuwegein kan mogelijk problemen krijgen met een ludieke actie rond het Bassie en Adriaan. Hij kocht onlangs een replica van de auto en caravan van het ooit zo populaire clown en acrobaat duo. De nagemaakte combinatie is echter illegaal, stelt Sjef Scholte, die zich de ‘engelbewaarder’ van het duo noemt. De combinatie staat overigens voor € 2.950,00 te koop bij het bedrijf aan de Ambachtsweg in Nieuwegein.

De originele auto en caravan zijn te huur. Een replica betekent concurrentie, stelt Scholte, manager van Bassie en Adriaan. Omdat er auteursrechten op zouden zitten, zullen er mogelijk juridische stappen worden genomen.

Bas van Toor, oftewel Bassie, vindt de ophef overdreven. “Ik ben 79 jaar, ik heb wel wat beters te doen”, laat hij in het AD weten. Wat zijn broer Adriaan van de kwestie vindt, is onbekend.

Er worden overigens regelmatig replica’s van de Bassie en Adriaan-caravan op internet aangeboden. Bassie zelf zegt dat er wel tien tot twaalf nepcaravans in omloop zijn en dat hij zelf de originele heeft.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk