Rel om uitspraken over borstvoeding

In het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein is een rel ontstaan over borstvoeding. Tijdens een voorlichtingsavond voor zwangeren zou onder meer gezegd zijn dat baby’s die met de fles worden gevoed, minder liefde krijgen en een scheef hoofd ontwikkelen. Bezoekster Haitske van de Linde is geschokt.

Medewerkers van het ziekenhuis waren duidelijk antiflesvoeding, zegt Van de Linde. Volgens de zwangere is er onzin beweerd tijdens de info-avond. “Zo werd gezegd dat als je geen borstvoeding geeft, je je kindje niet de liefde kunt geven die nodig is”, zegt Van de Linde. “Flauwekul.”

Het St. Antoniusziekenhuis zegt niet achter de omstreden uitspraken te staan, maar verloskundige Ilse Hostyn van het ziekenhuis geeft wel aan een voorstander te zijn van borstvoeding. Ze vindt het dan ook niet raar dat op een voorlichtingsavond vooral de voordelen van borstvoeding worden belicht.

Van de Linde wil zelf graag borstvoeding geven zodra haar kindje is geboren. “Maar als dat niet lukt, ben ik niet van plan me daar schuldig over te voelen”, zegt de aanstaande moeder.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren