Reinigingsbedrijf Midden Nederland past werktijden aan vanwege hitte

Vanwege de hoge temperaturen gaat vanaf donderdag 15 juni het hitteprotocol van Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) in. Dit betekent dat de medewerkers in de inzameling hun werkdag om 06.00 uur starten. Het huishoudelijk afval halen zij volgens de afvalkalender op, maar dus wel eerder dan u gewend bent. RMN verzoekt de inwoners van Nieuwegein dan ook de container (kliko) op tijd aan de weg te zetten, bijvoorbeeld al de avond vóór de ophaaldag.

Ook past RMN de openingstijden van de recyclingstation aan de Utrechthaven aan. Deze is tussen 12.00 en 13.00 uur gesloten en zijn daarna weer van 13.00 tot 15.00 uur geopend. Deze aangepaste openingstijden gelden tot nadere berichtgeving.

RMN

Hitteprotocol geactiveerd
De hitte van de afgelopen dagen zet zoals het er nu naar uitziet voorlopig door. Dat is voor RMN reden om haar hitteprotocol te activeren. Hiermee wil het bedrijf de risico’s die deze hitte – vooral ’s middags – met zich meebrengt voor de medewerkers zoveel mogelijk beperken. Uiteraard wil RMN wel haar dienstverlening op peil houden. Het huishoudelijk afval halen de medewerkers volgens planning op, maar dus zoveel mogelijk in de ochtend. Zet uw container daarom de avond van tevoren aan de weg. De medewerkers starten hun route om 06.00 uur en rijden door tot ongeveer 14.30 uur.

Gewijzigde openingstijden recyclingstations
De recyclingstations in alle RMN-gemeenten hebben vanaf donderdag 15 juni tijdelijk aangepaste openingstijden. Onze recyclingstations zijn tussen 12.00 – 13.00 en vanaf 15.00 uur gesloten. Maatregelen voor de medewerkers zijn onder andere het verstrekken van drinkwater, zonnebrandcrème, en het uitdelen van waterijsjes.

Het Reinigingsbedrijf bekijkt de weersverwachting dagelijks. Houd voor de actuele openingstijden de website, RMN-app en social media in de gaten. Deze aangepaste tijden gelden tot nadere berichtgeving.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk