Reiniging en inspectie riolering

Vanaf 27 oktober a.s. wordt in opdracht van de gemeente Nieuwegein de riolering in Batau noord geïnspecteerd en gereinigd. Het gaat om het deel van de riolering dat ten noorden van de Nedereindseweg ligt en loopt tot aan de lijn tussen de Vuurvliegweide en de Blijdeburg.

De reiniging van het riool is onderdeel van de reguliere onderhoudswerkzaamheden en is nodig om een goede afvoer van het afval- en regenwater te kunnen garanderen. De reiniging bestaat uit het schoonspuiten van het riool en de afvoer van rioolslib en andere vervuiling. De inspectie wordt uitgevoerd om de kwaliteit van de riolering in beeld te brengen. Een camera legt dan beelden vast, waardoor eventuele mankementen op de exacte locatie opgespoord kunnen worden. Op basis hiervan beslist de gemeente welke maatregelen er nodig zijn om de mankementen te verhelpen.

Het is mogelijk dat er enige overlast voor de bewoners optreedt, omdat de riolering onder grote druk gereinigd zal worden. Hierdoor kan tijdelijk een rioollucht in huis ontstaan of kan er wat water gaan borrelen of omhoog komen in gootsteen of toilet. De rioollucht kan verholpen worden door de kranen even door te laten lopen of het toilet een keer door te spoelen. Tegen het opborrelende water wordt geadviseerd een handdoek onder de toiletbril te leggen en de deksel dicht te houden.

Daar het reinigen van de riolering met grote vrachtwagens gebeurt, kunnen inritten die bij rioolputten liggen, tijdelijk niet toegankelijk zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk