Regiotram Utrecht begint met het schoonmaken tramhaltes

Als het onderhoud aan het spoor dit toelaat, worden elke week alle haltes van de trambaan in IJsselstein, Nieuwegein en Utrecht schoongemaakt.

De schoonmaakpartij voert dit werk meestal uit in de nachten van zondag op maandag tussen 01.45-4.45 uur. Eerst wordt het grove zwerfafval handmatig verwijderd. Daarna zetten de schoonmakers een zuigapparaat aan, waarmee met name sigarettenpeuken uit de spoorbak van de trambaan worden weggehaald.

Regiotram Utrecht: ‘We voeren dit schoonmaakwerk ’s nachts uit omdat ook het afval dat in de ballast van het spoor ligt, moet worden verwijderd. Dit werk kan alleen ’s nachts worden uitgevoerd, wanneer er geen trams rijden.’

Geluidsoverlast
Geluidsoverlast is helaas niet altijd te voorkomen, maar proberen we tot een minimum beperkt te houden. De apparaten die gebruikt worden voor de schoonmaak zijn zo ingesteld dat deze voldoen aan de wettelijke norm en niet meer dan 65dB geluid produceren. We proberen bovendien de tijd zo beperkt mogelijk te houden dat deze machines aanstaan. Gemiddeld duurt het 30-60 minuten voordat een halte is schoongemaakt.

One thought on “Regiotram Utrecht begint met het schoonmaken tramhaltes

  1. Samir

    Mooi. Nu nog een rookverbod op openbaar terrein. Dat zou ook een hoop peuken schelen, want die worden overal zomaar neergegooid.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren