Regionale uitvoeringsdienst

Samenvatting: Per 1 januari 2013 dient een landelijk dekkend netwerk van Regionale uitvoeringsdiensten operationeel te zijn, waaraan gemeenten en provincies minimaal het landelijk afgesproken basistakenpakket ter uitvoering overdragen. Door onduidelijkheden rondom de bedrijfsvoering, dienstverlening en kosten van de RUD Utrecht, en de invloed op het integraal werken, neemt het college een voorlopig standpunt in inzake de over te dragen taken. Beslispunten:

1. Kennis te nemen van interne discussienota ” scenario’s deelneming Gemeente Nieuwegein aan de regionale uitvoeringsdienst (RUD).
2. In te stemmen met het voorlopig standpunt deel te nemen aan de RUD-Utrecht met het takenpakket genoemd in het scenario BASIC (zie bijgevoegde discussienota), mits wordt voldaan aan de voorwaarde dat het volgende maatschappelijk effect wordt bereikt: betere of hogere kwaliteit van de uitvoering van taken tegen gelijkblijvende kosten, of gelijke kwaliteit tegen lagere kosten.
3. Het voorlopig standpunt met bijgevoegde brief kenbaar te maken aan de partijen die deelnemen aan de RUD-vorming.
4. In te stemmen met het voorstel om in de 2e helft van 2012 een definitief collegevoorstel op te stellen en in routing te brengen met als onderwerpen:
a) De resultaten van de zelfreflectie op basis van de KPMGkwaliteitscriteria;
b) De gevolgen van de zelfreflectie i.r.t, het over te dragen takenpakket en de uitvoering door RUD-Utrecht;
c) Reactie op het bedrijfsplan RUD-Utrecht over de productkwaliteit, kwaliteit van dienstverlening en kosten;
d) De gevolgen voor uitplaatsing van taken en personeel in relatie tot de richtlijnen van de nota “Kader op afstand zetten van taken”;
e) De kosten van overdracht van taken aan de RUD-Utrecht;
f) De planning van de overdracht van taken aan de RUDUtrecht.

Akkoord met uitzondering van punt 3. Ons voorlopige standpunt zal mondeling in de stuurgroep worden meegedeeld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk