Regenval en hoogwater veroorzaakt overlast, ook in Nieuwegein

De brandweer heeft het druk met overstromingen door de hevige regenval van de afgelopen dagen. Ook in Nieuwegein moest de brandweer de afgelopen dagen veelvuldig in actie komen om bijstand te verlenen. Het is niet bekend of er mensen waterschade hebben opgelopen en hoe groot die schade is.

Op de Perkinsbaan in Nieuwegein was de brandweer op Tweede Kerstdag opgeroepen om meerdere garages leeg te pompen. Dat gebeurde nadat een opvang van regenwater overstroomde. Ze kregen daarbij hulp van de gemeente en bewoners waren zelf bezig met waterstofzuigers om het water weg te krijgen. Stichting Salvage hielp ook mee om de schade te beperken.

Door de grote hoeveelheid regen komt het grondwater omhoog en lopen delen van woningen onder. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat de brandweer niet overal heen kan komen om kelders leeg te pompen. “De brandweer gaat niet met handdoeken en trekkers aan de slag voor een paar centimeter wateroverlast.” De brandweer roept mensen op om daarom zoveel mogelijk zelf actie te ondernemen tegen de wateroverlast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk