Regenboogvlag nu ook op Stadshuis van Nieuwegein tegen Nashville-verklaring

De regenboogvlag wappert vandaag ook op het Stadshuis van Nieuwegein. Eerder gingen de gemeenten Utrecht, Amersfoort, Zeist, Stichtse Vecht, Baarn en enkele andere gemeenten in de provincie Utrecht Nieuwegein voor. Dit als reactie op de Nashville-verklaring die dit weekend veel stof deed opwaaien.

Meer dan tweehonderd orthodox-protestantse geestelijken en politici in Nederland ondertekenden onlangs een verklaring waarin wordt gesteld dat God het huwelijk heeft bedoeld als een levenslange relatie tussen een man en een vrouw. In veertien artikelen worden andere relatievormen afgekeurd. De ondertekening van de Nederlandse vertaling leidde zondag tot een storm van protest.

Het COC Nederland vindt de orthodox-protestante ‘Nashville-verklaring’ schadelijk en onbarmhartig. In een reactie laat zij weten: “Het is een schadelijk document voor orthodox-protestante LHBTI’s en een onbarmhartige en ongevoelige actie van de ondertekenaars”, aldus COC-voorzitter Astrid Oosenbrug. Oosenbrug roept orthodox-protestanten op om de verklaring niet te tekenen. De SGP blijft de Nashville-verklaring steunen. De ChristenUnie heeft wel afstand van de Nashville-verklaring genomen.

Ton de Mol van de Verenigde Senioren Partij (VSP) in Nieuwegein: ‘Ondersteuning van deze teksten door wie dan ook staan volledig haaks op de normen en waarden die wij delen. Met deze actie maken wij duidelijk waar wij in Nieuwegein voor staan. De vrijheid om te zijn wie je bent.’ ”LHBTI’ers staan er niet alleen voor.”

De gemeente Nieuwegein laat in een reactie weten: ‘Vandaag hijsen we de regenboogvlag en spreken ons uit tegen de Nashville-verklaring. In Nieuwegein moet iedereen zich gelijkwaardig en veilig kunnen voelen. Hier mag je zijn wie je bent en houden van wie je wilt.’

Overheden laten weten dat de regenboogvlag als als symbolische steun wordt geheven voor de lhbt-gemeenschap. Overigens hijsen niet alleen gemeenten, maar ook de provincie Utrecht, kerkgemeenschappen en andere maatschappelijke organisaties de veelkleurige vlag, om te laten zien dat ze afstand nemen van het Nashville-pamflet.

2 thoughts on “Regenboogvlag nu ook op Stadshuis van Nieuwegein tegen Nashville-verklaring

 1. Miepjedoetookeentypje

  Nou bedankt hysterische gemeente. U heeft weer succesvol namens een minderheid een heleboel mensen onnodig voor de poten geschopt, want lezen en diepte-onderzoek is nu eenmaal werk. Je zou er maar als Christen moeten werken om je gezin te onderhouden. Ben je mooi klaar met zo’n werkgever.

  1. Gerard

   Wat een hysterische reactie. Gelukkig dat de gemeente wil uitdragen dat iedereen gelijkwaardig is, zoals de grondwet ook voorschrijft.
   Gelukkig dat we nog steeds een scheiding tussen kerk en staat hebben, en mensen die vinden dat een heel oud boek betere weten bevat dan de grondwet, die hebben geen last ervan dat de voor gelijkwaardigheid kiest: in tegendeel, want zolang diegene zich aan de wet houdt, mag die geloven wat die wil.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren