Regenboogkast in het atrium geopend

Afgelopen vrijdag is de regenboogkast in het atrium geopend door CDA-wethouder Jan Kuiper. Een kleurrijke kast vol kleurrijke verhalen, over liefde, seksualiteit en/of gender. De regenboog is het teken van het verbond dat met de mens werd gesloten toen Noach na de zondvloed de aarde weer betrad. Sindsdien is de regenboog het symbool dat de mens er mag zijn, niemand uitgezonderd. En daarmee is de regenboog een passend symbool voor de LHBTIQ+-gemeenschap.

Op de foto rechts wethouder Jan Kuiper

De regenboogkast is een initiatief van de bibliotheek en sluit aan op de Regenboogagenda van de gemeente. In de kast vind je boeken voor jong en oud, informatief én verhalend. Het is namelijk van belang dat de LHBTIQ+-gemeenschap ook boeken kan lezen waarin heteroseksualiteit niet per sé de norm is, maar er ook ruimte is voor andere relatievormen. In de regenboogkast (en in de collectie van de bibliotheek zelf) vind je daarom bijvoorbeeld prentenboeken over twee vaders die een kind opvoeden of Young Adult-boeken waarin opgroeiende pubers hun eigen seksualiteit ontdekken.

‘De regenboogkast nodigt iedereen uit om een boek uit de kast te halen en het ter plekke te lezen of om het op de tweede verdieping uit te lenen en mee te nemen naar huis. We hebben per slot van rekening een bibliotheek, voor iedereen!’ aldus de wethouder.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren