RefreshSing heeft een nieuwe dirigent

RefrehSing heeft een nieuwe dirigent. Het nieuwe zangseizoen is het koor uit Nieuwegein begonnen onder de enthousiaste en kundige leiding van Vladimir Pairel. Vladimir heeft zijn sporen in de muziek ruimschoots verdiend. Na zijn conservatoriumopleiding in Moldavië heeft hij als toetsenist en arrangeur van de band “Zemleane” getourd in (met name) de toenmalige USSR. Deze band was in de jaren 80 en 90 zeer populair in Rusland en ze hebben veelvuldig in grote stadions gespeeld (tot 120.000 toeschouwers). In 1991 is hij verhuisd naar Amsterdam waar hij als 1e violist werkte bij het Amsterdams Promenade Orkest.

Vladimir Pairel heeft hij zijn sporen ook in de popmuziek verdiend, zo heeft hij vioolpartijen ingespeeld voor Total Touch met Tjeerd en Trijntje Oosterhuis en heeft hij ook jaren gespeeld bij Una Voce Particulare van Ernst Daniel Smid. De laatste 12 jaar is hij zich gaan richten op koormuziek en gospel. Hij heeft voor de Stichting Gospel Promotie Nederland koren opgezet, gedirigeerd en gearrangeerd voor een aantal grote concertreeksen (o.a. achtergrondkoor van De Vrienden van Amstel Live met Roel van Velzen, the Voice of Holland, de Belgische concerttour van Anastacia).

Als dirigent is hij te omschrijven als energiek, actief, welwillend, vrolijk maar ook ambitieus. Zijn uiteindelijke doel is om het beste uit RefreshSing te halen en dat lukt hem erg goed. Op 23 december a.s. zal het koor uit Nieuwegein voor het eerst gaan optreden o.l.v. Vladimir Pairel in de kleine zaal van de Kom.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk