Red Nose Day geld voor Rundu

Scholieren van het Anna van Rijn College hebben actie gevoerd voor de wezen op Rundu Secondary School. De opbrengst van die actie wordt op dinsdag 3 december om 16.00 uur overgedragen aan de Werkgroep Rundu door een delegatie van het Anna van Rijncollege waaronder de rector Wilma van Noort.

Nu in Namibië de zomervakantie voor de deur staat en binnenkort het nieuwe schooljaar begint kan Rundu Secondary School dit geld goed gebruiken voor schoolgeld, maaltijden en schooluniformen voor wezen die deze kosten niet kun-nen opbrengen. Door de jarenlange steun vanuit het Anna van Rijn College is daar nu een nieuw probleem bijgeko-men. De eerste generatie wezen is geslaagd voor het examen middelbare school en wil graag gaan studeren. Nieuw doel van het geld is nu ook de kosten om een universitaire studie aan te vragen. Hiermee wordt daadwerkelijk invulling gegeven aan Millenniumdoel 2 : alle kinderen naar school.

De Werkgroep Rundu bestaat uit vrijwilligers die initiatieven vanuit Nieuwegeinse instellingen en bedrijven matcht met soortgelijke initiatieven in Rundu in het kader van de stedenband die Nieuwegein heeft met Rundu in Namibië.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren