Red Nose Day geld voor Rundu

Scholieren van het Anna van Rijn College hebben actie gevoerd voor de wezen op Rundu Secondary School. De opbrengst van die actie, 7110 euro, is op donderdag 20 september overgedragen aan de Werkgroep Rundu door onder meer de organisator Lesley Kerseboom en locatiedirecteur Math van Loo. In zijn speech benadrukte Math van Loo de betrokkenheid van de leerlingen van het Anna van Rijn College bij de de leerlingen van Rundu Secondary School. De voorzitter van Werkgroep Rundu Hans van der Boor sprak zijn bewonde-ring uit voor het enthousiasme en de actiebereidheid bij de leerlingen.

Op 22 september vertrekt een delegatie naar Rundu en zal daar het geld overdragen aan directeur Mrs. Kruse van Rundu Senior Secondary School. Op deze school zitten honderden weeskinderen en andere kwetsbare kinderen die niet in staat zijn om aan een schooluniform te komen en schoolmaaltijden te betalen. Voor die kwetsbare kinderen voert het Anna van Rijn College elk jaar actie met als doel deze kinderen in staat te stellen naar school te gaan en hun school af te maken. Met 70 euro per jaar kan een kind een jaar naar school.
Hiermee wordt daadwerkelijk invulling gegeven aan Millenniumdoel 2: alle kinderen naar school.

De Werkgroep Rundu bestaat uit vrijwilligers die initiatieven vanuit Nieuwegeinse instellingen en bedrijven matcht met soortgelijke initiatieven in Rundu in het kader van de stedenband die Nieuwegein heeft met Rundu in Namibië.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk