Katern

Recordaantal deelnemers zesde editie Down Under Obstacle Run

Alle ingrediënten voor een uitdagende Obstacle Run waren afgelopen zondag aanwezig tijdens de zesde editie van deze modderige hardloopwedstrijd. Zo’n 1.700 mensen, onder wie 350 kids, namen deel aan dit sportieve evenement en trotseerden obstacles, water, modder en kou op het terrein van Down Under in Nieuwegein.

Een van nature, uitdagend terrein aangevuld met meer dan 30 hindernissen stond klaar voor alle deelnemers. Van modderwater waar doorheen moet worden geworsteld tot houten stellages waar de lopers overheen moesten; de renners werden zowel mentaal als fysiek op de proef gesteld. De deelnemers hadden de keuze uit een parcours van 6 of 12 km. Naast de uitdaging was het vooral leuk; verplicht vies worden.

Kids Run
Voor de vijfde keer was er een speciale Kids Run van 3 km. Dit keer legden Ruim 350 kids onder begeleiding van hun ouders of een andere volwassene het parcours af. Het hoogtepunt was voor vele kids de “Super Soapy Slide” (reuze glijbaan). Als beloning voor de sportieve prestatie kregen alle kids een medaille.

Obstacle Run
De Obstacle Run werd georganiseerd op het terrein van Down Under in Nieuwegein. Manager Marcel Strijland licht toe: “We hebben de afgelopen maanden weer erg toegeleefd naar dit evenement. Het terrein van Down Under leent zich perfect voor een obstacle run en daarbij hebben we wederom weer veel aandacht besteed aan (nieuwe) obstacles. Studenten van het Sport College (ROC Midden-Nederland) hebben ons tijdens de voorbereiding geholpen met de touwhindernissen. Het is geweldig dat er iedere keer weer meer mensen op dit evenement afkomen. Het was weer een geweldige dag voor jong en oud!”

Volgende editie
Zondag 8 oktober wordt alweer de zevende(!) editie georganiseerd. Fanatiekelingen kunnen zich tot 21-05-2017 aanmelden tegen “early-bird” tarief. Daarna gaat de reguliere ticketverkoop in. Voor de stoere kids van 8 tot 12 jaar is er (onder begeleiding) ook weer de Kids Run van 3 km.

One thought on “Recordaantal deelnemers zesde editie Down Under Obstacle Run

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren