Reconstructie kruising Noordstedeweg klaar

De kruising van de Noordstedeweg bij de Doorslagbrug en de Herenstraat is gereconstrueerd. Fietsers kunnen weer gebruik maken van de Noordstedeweg. De kruising was te onveilig geworden na de laatste aanpassing anderhalf jaar geleden.

De afgelopen weken is het asfalt verwijderd, het straatprofiel aangepast. Vrijdag 8 mei j.l. ging het asfalt erin, zondag is de weg opgesteld voor al het verkeer.

Bij de Doorslagbrug komt de noord-zuid hoofdfietsroute van Nieuwegein-Zuid/IJsselstein naar Utrecht en de oost-west hoofdfietsroute van Batau zuid naar het Calscollege samen.

Tevens is er sprake van een drukke doorgaande autoweg en een kanaal met een brug die geregeld dicht is. De drukte ontstaat vooral rond 08.30 uur en rond 15.00 uur wanneer het merendeel van de leerlingen naar school gaat en weer huiswaarts.

De kruising heeft geen verkeerslichten. De komende tijd zal duidelijk worden of de inspanningen van de gemeente Nieuwegein voldoende zijn geweest om het drukke punt veiliger te maken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren