Recept voor ovengestoofde hele vis

Hier een recept voor een heerlijke ovenschotel met vis, een hele vis, schoongemaakt door de visboer, maar met kop en staart.

Heb het zelf bereid met zeebaars en dorade.
Nodig voor 2 personen, 2 stuks vis
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
scheut witte wijn
2 limoenen
200 gram mini tomaatjes
2 takjes rozemarijn
verse tijm naar smaak
basilicum naar smaak
peper en zeezout naar smaak
olijfolie
aluminium folie

De vis goed afspoelen onder de kraan met koud water.
In de huid schuine inkepeningen maken.
In een pan gesneden sjalotten en geplette knoflook smoren tot het glazig ziet.
Kleine tomaatjes halveren en 2 minuten meesmoren.
Daarbij de wijn en het sap van 2 limoenen, eventueel wat geraspte limoenschil.

In vis (de vis is open) rozemarijn en thijm en de blaadjes basilicum leggen

Peper en zout daarover.

Vis op alufolie leggen en overgieten met de stoof van sjalotten en wijn zoals beschreven en dicht vouwen op 180 graden 20 minuten in de voorverwarmde oven .

Heerlijk met aardappel gerecht naar keuze en evt. gegrilde groenten als paprika, groene asperges, bimi of courgette.

Voor eigen recepten, tips of tricks of reacties op recepten mail gerust! kookgekker@gmail.com

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk