Realiteit en magie in KunstGein Podium

Zaterdag 11 oktober van 13.00 – 17.00 uur vindt in KunstGein Podium in het atrium van Stadshuis Nieuwegein een bijzondere bijeenkomst plaats. Het is het hoogtepunt van een project over magisch realisme dat al sinds maart loopt.

Je kijkt naar boven en je ziet een kind, likkend aan een lolly, in de wolken hangen. Of je leest in een boek een nauwkeurige beschrijving van een situatie waar je op dat moment in zit. Dat is magisch realisme: realiteit met een twist die vraagtekens oproept. Het komt voor in schilderkunst en literatuur. In project “Werkelijk waar?” leenden vier kunstenaars een bijzonder kunstwerk uit aan vier collega’s, die daarover een eigen werk creëerden. Zij kenden elkaar niet, hun namen waren geheim evenals de gemaakte kunstwerken. Alle werken moesten passen in de stroming magisch realisme. Op de bijeenkomst 11 oktober komen zij bij elkaar en vertellen publiekelijk hun ervaringen. Kom luisteren en kijken naar deze wonderlijke kruisbestuiving tussen beeld en tekst.

Inschrijving tot 3 oktober via stichtingkunstgein@gmail.com o.v.v. “Werkelijk waar?” Betaling na bevestiging inschrijving. Kosten € 7,50 m.i.v. koffie. Daarnaast kunnen aanwezigen het boek “Werkelijk waar?” aanschaffen tegen een gereduceerd tarief van € 4. Toegang scholieren en studenten gratis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren