Realisatie Gezondheidshuis Zuilenstein stap dichterbij

De handtekeningen voor de overdracht van de grond van de kavel aan de Diepenbrocklaan in de wijk Zuilenstein zijn deze week gezet. De ontwikkeling van het Gezondheidshuis kan nu daadwerkelijk van start. De verwachte opening van het Gezondheidshuis zal medio 2022 zijn.

Gezondheidscentrum Mondriaanlaan, Paramedisch Centrum Nieuwegein en Huisartsenpraktijk Jutphaas, vormen samen het Eerstelijns Medisch Centrum Nieuwegein. Dit EMC gaat samen met MOvactor en Gemeente Nieuwegein het Gezondheidshuis realiseren. De cliëntenraad en de klankbordgroep vanuit de wijk worden daarbij nauw betrokken. Op de inmiddels braakliggende kavel waar eens Verzorgingshuis Zuilenstein stond, wordt het nieuwe gebouw gerealiseerd. Voorlopig wordt dit Gezondheidshuis Zuilenstein genoemd.

Het Gezondheidshuis richt zich, de naam zegt het al, op gezondheid. Met gezondheid wordt bedoeld meer dan alleen niet ziek zijn. De professionals van dit Gezondheidshuis vinden dat gezondheid ook betekent dat u als mens de uitdagingen van het leven aankunt en daar grip op hebt. Natuurlijk bieden zij in de eerste plaats medische topzorg en krijgt u de kwaliteit van de zorg zoals u gewend bent. Ze gaan echter een stap verder. Om de uitdagingen in het leven aan te kunnen en de grip te houden op het leven is ook er aandacht voor werk, wonen, inkomen, opvoeden, meedoen in de samenleving, zingeving, minder eenzaamheid, enzovoort. Ook dat bepaalt in hoge mate of je je goed voelt.

Het Gezondheidshuis wil ook graag een ontmoetingsplek in de wijk zijn. Voor een kop koffie, broodje, een praatje na de wandeling door het park, voor een vergadering ’s avonds: ontmoeten en verbinden is ook een functie voor het Gezondheidshuis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren