Reactie van Stichting De Baten op nieuwbouwplannen Winkelcentrum De Batau (‘Muntplein’)

Stichting De Baten heeft op 15 november jl. een inhoudelijke reactie op de nieuwbouwplannen rond winkelcentrum De Batau (‘Muntplein’) aan het college van burgemeester en wethouders geschreven. De stichting spreekt haar zorgen uit over bepaalde ontwikkelingen maar doet tevens een zeer reële suggestie voor het verkleinen de leegstand van bestaand vastgoed in de wijk. Hoewel de brief zeer kritisch van toon is, is het de bedoeling hiermee een constructieve bijdrage te leveren aan de kwaliteit van wonen en welzijn in de wijk. Stichting de Baten is in de jaren ’70 van de vorige eeuw opgericht ter bevordering van het welzijn van de bewoners van Nieuwegein-noord. Nu de functie en meters het in de plannen het lijken te winnen van kwaliteit en leefbaarheid van de wijk, voelde de stichting zich geroepen zich hierover uit te laten.

De voorzitter van Stichting de Baten, de heer Aart van Tellingen, is winkelier in het betreffende winkelcentrum. Omdat de visie van Stichting de Baten mogelijk zou kunnen conflicteren met andere belangen waarmee hij heeft te maken, heeft de heer Van Tellingen besloten zijn bestuursfunctie binnen de stichting te beëindigen. Stichting de Baten betreurt dat maar heeft begrip voor zijn besluit.

Vanaf 12 november 2012 is de samenstelling van het bestuur van Stichting de Baten: De heer W.H.M. Sluis (Wil), voorzitter. de heer R. Koobs (Ron), secretaris en de heer L.J. Burger (Leo), penningmeester.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk