Reactie artikel 42 brief Coffeeshop

In antwoord op onze artikel 42 brief over een te vestigen coffeeshop aan de Rapenburgerschans hebben wij een schriftelijke reactie gekregen van Burgemeester de Vos, en niet van het College omdat de Burgemeester als verantwoordelijk bevoegd orgaan onze brief in behandeling heeft genomen.

Op onze vraag of het begrip “woonstraat” zo moet worden uitgelegd dat wanneer er sprake is van gemengde functies er geen sprake kan zijn van het vestigen van een gedoogde coffeeshop hebben wij een uitvoerige reactie gekregen.

In het kort komt het hier op neer dat de Rapenburgerschans niet wordt aangemerkt als woonstraat in de zin van voornoemd raadsbesluit.

Het CDA vindt dat de Rapenburgerschans geen winkelcentra is, maar wel degelijk een woonstraat is met meer woningen en een paar winkels. Overigens heb ik in de dikke van Dale opgezocht wat gedogen betekent. Volgens van Dale is gedogen o.a.: door de vingers zien; oogluikend toelaten enz. Ook goed om te weten.

Met grote belangstelling wachten wij de definitieve beslissing af nadat de binnengekomen zienswijzen zijn beoordeeld met betrekking tot de aanvraag voor een gedoogverklaring voor een coffeeshop aan de Rapenburgerschans. U hoort van ons.

Hennie van Randwijk

Fractievoorzitter CDA

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk