Rapper Kempi niet uit cel voor begrafenis oom

Rapper Kempi mag niet naar de uitvaart van zijn oom. De penitentiaire inrichting in Nieuwegein, waar hij verblijft, geeft hem geen vrijaf. Tot ontsteltenis van de advocaat van de rapper. Gevangenen mogen de cel alleen verlaten wanneer bijvoorbeeld hun ouders of kinderen worden begraven. Voor ooms en tantes wordt geen ‘vrij’ gegeven. Rapper Kempi gaat bezwaar maken tegen het besluit van de gevangenis. “Deze oom was als een vader voor Kempi”, zegt raadsman Justus Faber. “Het is onmenselijk om hem geen definitief afscheid te laten nemen.”

De vriendin van Kempi, die vastzit wegens wapen- en drugsbezit, noemt het besluit uit Nieuwegein “inhumaan”. “Het is ontzettend belangrijk voor hem. Ze hadden echt een hele sterke band van vroeger uit. Het maakt Kempi niet uit in welke vorm, als hij er maar bij kan zijn.”

De oom van de 30-jarige Eindhovense rapper overleed zondag, vrijdag is zijn uitvaart. Vrienden en familie van Kempi probeerden de gevangenisleiding nog te overtuigen door appjes en videomateriaal te laten zien, maar tevergeefs. Een woordvoerder van de gevangenis in Nieuwegein wil niet ingaan op persoonlijke gevallen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk