Katern

Ramkraak aan de Zwanenburgstraat

In de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 november probeerden criminelen een geldautomaat te kraken aan de Zwanenburgstraat in Jutphaas. Zij gingen er zonder buit vandoor. Rond 03.50 uur kreeg de politie meerdere meldingen van bewoners van het Nedereind Winkelcentrum dat er een ramkraak bij een geldautomaat werd gepleegd. Direct gingen meerdere politie-eenheden ter plaatse. Terwijl zij onderweg waren, werd gemeld dat de verdachten er in een zwarte Volkswagen Polo vandoor waren gegaan.

Op het Nedereind Winkelcentrum troffen agenten bij de geldautomaat een brandende auto aan. De auto was vermoedelijk gebruikt om een deur naast de geldautomaat te rammen. Door de rampoging en de brand liep kapsalon van Doorn en de Plus supermarkt schade op.

Meerdere politie-eenheden, waaronder een politiehelikopter, zochten in de omgeving naar de zwarte Volkswagen Polo, waarin de verdachten ervandoor waren gegaan. Zij troffen de auto niet meer aan. De verdachten waren er niet in geslaagd geld buit te maken.

Aan getuigen van de ramkraak en aan mensen die de zwarte Volkswagen Polo hebben zien vluchten, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Hetzelfde verzoek geldt voor mensen die de afgelopen dagen iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de betreffende geldautomaat.(Klik op het fotocameraatje voor de foto’s die onze fotograaf Dirk Kleppe heeft gemaakt.)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren