Rabobankmedewerkers klussen in Nieuwegein

Op zaterdag 1 en 8 oktober hebben in totaal 30 medewerkers van Rabobank Utrecht e.o. zich ingezet voor atletiekvereniging Atverni, Zorgspectrum/De Geinsche Hof en bouwspeeltuin Bouwgein.

Bij Atverni is op de eerste zaterdag het magazijn opgeruimd en geschilderd, zodat de atleten weer in hun krachthonk terecht kunnen om te trainen. Edwin Kuiper, medewerker van de Rabobank: “Het was een hele leuke dag. Erg gezellig en we hebben samen echt iets concreets afgeleverd, dat geeft een goed gevoel.” Bij De Geinsche Hof hebben cliënten in de belevingstuin in het zonnetje genoten van een lunch met pannenkoeken, gebakken door de medewerkers. Er zijn tuinen opgeschoond en vanwege het mooie weer kon er ook nog samen gewandeld worden.

Afgelopen zaterdag werd er geklust bij bouwspeeltuin Bouwgein. De klussen werden verdeeld over negen man/vrouw. Vol enthousiasme werd een dak voor het theater van Bouwgein ontworpen en gebouwd, werden hutten afgebroken om plaats te maken voor nieuwe hutten en werd er valbescherming rondom de speeltoestellen aangebracht. De stevige regenbuien deerde de klussers niet, er werd gewoon doorgewerkt. Alexander Seckel (Rabobank) vatte de middag klussen mooi samen: “Het is hard werken, met een zeer grote voldoeding. Dat is ook de reden waarom ik graag bij de Rabobank werk, het maatschappelijk verantwoord ondernemen krijgt hier letterlijk handen en voeten. En,… we hebben echt een gezellige dag gehad!”

De samenwerking is tot stand gekomen via de stichting Samen voor Nieuwegein, hét netwerk voor maatschappelijk betrokken organisaties. “Het doel van Samen voor Nieuwegein is om verbindingen tot stand te brengen tussen bedrijven, maatschappelijke organisaties en lokale overheid. Het is geweldig dat medewerkers van de Rabobank zich op deze manier inzetten voor de Nieuwegeinse samenleving”, aldus Hanneke Weesie, intermediair bij de stichting.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk