Rabobankgeld voor Nieuwegeinse inzending

Het project Jongeren bouwen voor Jongeren van het Nieuwegeinse SPBU heeft het Utrechtse Samenspel van de Rabobank gewonnen. Leden van de Utrechtse bank vonden het plan om leer-werkplekken op te richten de beste van dertien inzendingen. De winnaars krijgen 30.000 euro en kunnen rekenen op expertise van de bank.

De leden konden stemmen op een speciale website, maar vlak voor de uitreiking afgelopen zondagmiddag konden de finalisten zich onder leiding van presentatrice Sofie van den Enk nog één keer presenteren in de Jaarbeurs.

De inzendingen waren erg divers. Het ging onder meer om culturele instellingen zoals NUtrecht, maar ook het opleiden van energiecoaches, een vereniging die meiden wil laten dansen en een club die wil koken voor de buren.

Jongeren bouwen voor Jongeren wil zorgen dat jonge vakmensen in de bouw werkervaring op kunnen doen, ondanks de crisis. Het plan is om de jongeren samen met een ervaren leermeester te laten werken aan het onderhoud van panden van sociaal maatschappelijke instellingen die zich bezig houden met jeugdwerk. De drukbezochte uitreiking markeerde ook het slot van het jubileumjaar 100 jaar Rabobank.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk