Rabobank steunt sociaaleconomische maatschappelijke projecten

Rabobank Utrecht ondersteunde met het Stimuleringsfonds in 2013 tot nu toe 49 maatschappelijke projecten in de gebieden Utrecht, Nieuwegein en Leidsche Rijn. Negen hiervan worden uitgevoerd in Nieuwegein. Recent heeft de Ledenraad van Rabobank Utrecht e.o. een keus gemaakt welke initiatieven in het tweede kwartaal van 2013 ondersteuning krijgen via het Stimuleringsfonds. In Nieuwegein kregen de volgende projecten financiele steun: Stichting Repair Cafe voor het opzetten van het repair cafe, de Algemene Hulpdienst Nieuwegein voor de aanschaf van een duofiets, Stichting Jeugdland voor de Kindervakantieweek, Gezondheidscentrum de Roerdomp voor een gezondheidsmarkt en Stichting Toekomst-ID voor het Mentorproject Scholl’s Cool.

Eén voorbeeld van een project dat financiële ondersteuning krijgt, is het project School’s cool Nieuwegein. School’s cool ondersteunt met thuismentoren een groep leerlingen bij de overstap van basisschool naar voortgezet onderwijs. Het project helpt leerlingen- en ook hun ouders- de overstap soepeler te doen verlopen, waardoor deze leerlingen betere resultaten halen en gemotiveerder werken.

In het project School’s cool richt de thuismentor zich op leerlingen die door hun situatie extra risico lopen op schooluitval of op “afstroom” op de middelbare school. Niet omdat er wat mis is met die leerlingen, maar omdat hun omgevingsfactoren niet gunstig lijken voor een goede start. Voor de ouder(s) is de stap naar het voortgezet onderwijs evenmin gemakkelijk, zeker als zij zelf geen ervaring hebben met dit schooltype.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren