Katern

Raadsvergadering donderdag 23 juni 2022

Het zijn drukke tijden in de Nieuwegeinse politiek. Begin deze maand is het coalitieakkoord gepresenteerd door de fracties van GroenLinks, VVD, PvdA en Lokale Vernieuwing. Gisteravond (15 juni) is het akkoord besproken in de extra Raadsvergadering. Wie deze vergadering wil terugkijken, kan dat doen via nieuwegein.bestuurlijkeinformatie.nl. Komende maandag (20 juni) worden de wethouders geïnstalleerd en kan de coalitie van start gaan. Deze avond is uiteraard te volgen via NieuwegeinseRaad.live/Stream1.

Donderdag 23 juni is het vervolgens weer gewoon Raadsvergadering. Ook deze vergadering is online te volgen, maar u bent natuurlijk ook welkom op de publieke tribune van de Raadzaal. Kom eens een kijkje nemen! Onder andere volgende besluiten moeten de 23e genomen worden:

• Zonnepanelen parkeergarage Theater
De gemeenteraad wordt gevraagd geld beschikbaar te stellen voor de aanleg van zonnepanelen op het dak van de parkeergarage van theater De Kom. Het plan is dat er in het voorjaar van 2023 wordt gestart met de aanleg van de zonnepanelen en dat deze in september in gebruik worden genomen.

• Begroting en jaarrekening WIL
WIL is een organisatie in Nieuwegein die gaat over bijstand, hulp bij schulden en financiële begeleiding. WIL is een regionale samenwerking. Vandaar dat onze gemeenteraad iets te zeggen heeft over de financiën.

• Dukatenburg 90-90A
Het gebouw aan Dukatenburg 90-90A staat al lang leeg. Daarom wil de gemeente een regeling doorvoeren, waarbij de eigenaren verplicht zijn het gebouw eerst aan de ge- meente aan te bieden, wanneer zij het willen verkopen. Op die manier kan de gemeente dit gebouw gebruiken om woningen te realiseren.

Tot slot
Na de vergadering van 23 juni vergadert de gemeente nog twee keer. Op 7 juli vindt de Kaderraad plaats (waar de financiën van de stad besproken worden) en een week eerder, op
30 juni, wordt deze raad voorbereid tijdens de Financiële Avond voor de Stad. Beide vergaderingen zijn natuurlijk openbaar. De raad dankt u voor uw interesse en hoopt u te mogen ontmoeten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren