Katern

Raadsvergadering 27 januari 2022

Op donderdag 27 januari vergadert de gemeenteraad. De raadsvergadering begint om 19.30 uur. Als de gemeenteraad niet aan alle punten op de agenda toekomt zal de vergadering op maandag 31 januari worden vervolgd. In verband met de coronamaatregelen vergadert de gemeenteraad digitaal. Het is dan ook niet mogelijk deze vergadering bij te wonen op het Stadshuis. Uiteraard kunt u de vergadering digitaal volgen óf terugkijken via https://www.nieuwegeinseraad.live/stream1.

Op 27 januari zal de gemeenteraad onder meer de volgende onderwerpen behandelen:

• Actieprogramma Dierenwelzijn
De meeste punten van het eerste actieprogramma Dierenwelzijn uit 2009 zijn gerealiseerd. Denk aan het opstellen van een programma dat de biodiversiteit ten goede komt of het tegengaan van evenementen met wilde dieren. Daarom is nu het moment gekomen om nieuwe doelen te stellen en dus zal de gemeenteraad deze avond een besluit nemen over het actieprogramma Dierenwelzijn Nieuwegein 2022.

• Recreatieschap De Stichtse Groenlanden
De Stichtse Groenlanden is een samenwerkingsorganisatie die inzet op beheer en onderhoud van de gezamenlijke recreatiegebieden en daarbij grip houdt op financiën en taakuitvoering. Het gaat hier om een nieuwe samenwerkingsvorm die de plaats zou innemen van Recreatie Midden Nederland, waarvoor het draagvlak verdwenen was. De gemeenteraad neemt een besluit over de voortgang van deze voorgestelde nieuwe samenwerking.

• Versterking raadsondersteuning
Jaren geleden is flink bezuinigd op de financiële mogelijkheden voor politieke partijen om zich te laten ondersteunen en adviseren. Intussen zijn de taken van de gemeenteraad behoorlijk toegenomen. De gemeenteraad neemt daarom een besluit over het al dan niet verhogen van de financiële mogelijkheden voor politieke partijen om zich te laten ondersteunen en adviseren. Ook besluiten zij over het mogelijk uitbreiden van de griffie, het team dat de gemeenteraad bijstaat in hun werk.

Meer informatie?
Kijk voor meer informatie over deze én andere onderwerpen waarover de gemeenteraad op 27 januari een besluit neemt op https://ris2.ibabs.eu/nieuwegein

Tot slot
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van onze gemeenteraad via de Facebook-pagina (@NieuwegeinseRaad),Twitter (@raadngein) en website: www.nieuwegein.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de griffie via telefoonnumer 14 030 of via het emailadres griffie@nieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk