Raadslid Bakhtali eist geld van BING

Het Nieuwegeinse raadslid Haseena Bakhtali eist een schadevergoeding van Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING). Ze zegt dat ze schade heeft geleden door een rapport van het onderzoeksbureau. Zelf was Bakhtali het niet eens met voorgesteld onderzoek. Zij wilde een onderzoekscommissie laten samenstellen.

Het onderzoek was gericht op de vraag of vanuit de PvdA druk is uitgeoefend op de Stichting Welzijn Nieuwegein (SWN) in relatie tot de dienstbetrekking van mevrouw Bakhtali met SWN. BING geeft verder aan dat de wijze waarop de subsidierelatie van de gemeente met de welzijnsstichting aan de orde is gesteld tussen PvdA bestuurders, op basis van de bekende informatie, niet als drukmiddel kan worden aangemerkt.

Volgens Bakhtali had dit te maken met de ruzie die ze had binnen de PvdA. In het BING-rapport werd gesteld dat de PvdA niets fout had gedaan, maar de rechter noemt dat onderzoek onzorgvuldig.

Bakhtali wil excuses, maar daar blijft het wat haar betreft niet bij. “Ik heb natuurlijk ook financiële schade geleden. Denk alleen maar aan de gigantische advocaatkosten. Ik heb nooit mijn hand willen ophouden voor een bijstandsuitkering of wat dan ook en door toedoen van deze mensen heb ik nu nul komma nul inkomen.”

BING is tegen de uitspraak van de rechter in hoger beroep gegaan. Wanneer die zaak behandeld wordt is nog niet bekend.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren