Raadsleden bezoeken hun nieuwe werkomgeving

Afgelopen woensdag mochten de raadsleden, een kijkje nemen in het nieuwe  Stadshuis en Stadstheater.
 Kim Herforth Nielsen van het architectenbureau 3XN uit Denemarken heeft het Stadshuis ontworpen.

Is het nieuwe Stadshuis van buiten al een eyecatcher, van binnen is het, naar de mening van Shekoen Ramautarsing van de VVD adembenemend mooi. Ze vond het een aparte beleving om het gebouw van binnen te zien. Qua architectuur, zo stelt Shekoen, is het gewoon een plaatje. ‘Wij zijn trots en hopen dat de inwoners van Nieuwegein net zo trots zullen zijn op hun nieuwe Stadshuis. Het is dadelijk the place to be.
 Wij hebben met deze rondleiding kunnen vaststellen dat met de komst van deze twee voorzieningen het Stadscentrum van Nieuwegein een "Schwung" krijgt die vanaf de eerste planvormingen bedoeld was te realiseren’.

Het gebouw sluit van alle kanten aan op de pleinen die eromheen liggen. Het gekke is dat het gebouw eigenlijk geen achterkant kent. 
Een grote ronde, centrale trap verbindt alle verdiepingen en leidt naar een daktuin met restaurant. 
Het is een open, vriendelijk en licht gebouw. Het nodigt voorbijgangers uit tot een kijkje binnen. De vermoedelijke opleverdatum is 6 september 2011.

Op de foto staan de VVDers Johan van Everdingen, Mark Snoeren, Lia Hack, Evert van Linge en Shekoen Ramautarsing in de toekomstige raadszaal.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk