Raad steunt CDA-voorstel jongerenlintje

Het initiatiefvoorstel van het CDA voor het instellen van een Nieuwegeins jongerenlintje is met grote meerderheid door de gemeenteaad aangenomen. Jongere inwoners van Nieuwegein die zich vrijwillig inzetten voor de stad en haar bewoners kunnen in aanmerking komen voor een lintje.

De belemmering van het nu bestaande palet aan lokale onderscheidingen is volgens het CDA dat het zich richt op volwassenen. Om dat te veranderen heeft de partij een initiatiefvoorstel ingediend. “Het CDA vindt dat met een lokale onderscheiding voor de jongere inwoners Nieuwegein als gemeenschap laat zien dat ze de maatschappelijke inspanningen waardeert en dat ook letterlijk zichtbaar maakt”, aldus initiatiefnemer Roelof de Wild.

De Wild: “Na het vaststellen van de verordening door de gemeenteraad is nu de samenleving aan zet. Die kan jongeren gaan voordragen”. Scholen, wijknetwerken, vrijwilligersorganisaties en inwoners kunnen jongeren tot 21 jaar voordragen voor een jongerenlintje. Voorwaarde is dat zij zich geruime tijd op een bijzondere, onbaatzuchtige en verdienstelijke wijze hebben ingezet voor Nieuwegein of de kwaliteit van leven van een ander. Een adviescommissie beoordeelt vervolgens de verzoeken en doet een voordracht aan het college van burgemeester en wethouders.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk