Raad stemt blowverbod bij overlast weg

Na nieuwe uitspraken van het gerechtshof werd het voor gemeenten toch weer mogelijk plekken in de stad aan te wijzen waar het gebruik van drugs verboden is. Het CDA wil dat deze mogelijkheid bij overlast ook voor Nieuwegein weer van toepassing werd maar een voorstel daartoe werd in de Raad met een nipte meerderheid van 18 stemmen voor en 15 tegen verworpen.

Eerder had de Raad de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) al wel aangepast om het College de bevoegdheid te geven om plekken in de stad aan te wijzen waar het gebruik van drugs verboden wordt als dit problemen geeft. Omdat dit van de rechtbank niet mocht werd deze regel weer uit de APV gehaald. Nieuwe jurisprudentie gaf aan dat een verbod echter wel mag bij overlast van drugs.

Het College was onderling sterk verdeeld en vroeg de gemeenteraad om een uitspraak. Het CDA stelde een voorstel op samen met Stadspartij Nuwegein, ChristenUnie, VVD en de VSP. CDA-Fractievoorzitter Roelof de Wild is verbaasd over de uitkomst: “Helaas vindt ook in Nieuwegein overlast van openbaar drugsgebruik en blowen plaats. Inwoners vinden dat storend, zeker op kindvriendelijke plekken. Dat de linkse partijen en een meerderheid van IedersBelang tegen het voorstel stemden is opvallend omdat ze eerder nog vóór precies hetzelfde voorstel waren of zelfs in de raad gepleit hebben voor deze maatregel.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren