Raad ontmoet professionals sociaal wijkteam

Professionals van de sociale wijkteams midden en zuid hebben een ontmoeting gehad met de raadsleden. De ervaringen uit de praktijk werden met hen gedeeld. Professionals van het sociale wijkteam lichtten geanonimiseerde situaties uit de praktijk toe. Hieruit bleek de meerwaarde van de nieuwe aanpak.

Zo werd tijdens het wekelijkse casusoverleg door een wijkteam ontdekt dat een aantal professionals uit het team, ieder vanuit een andere invalshoek, met één en dezelfde situatie bezig was. Door elkaars krachten te bundelen, kon een goede oplossing gevonden worden in een kortere tijd. Hier had iedereen baat bij.

Na de presentaties konden de raadsleden de wijkteamleden persoonlijk vragen stellen en daar werd goed gebruik van gemaakt. Woensdagavond 22 oktober is een raadinformatiebijeenkomst over de werkwijze en de samenstelling van sociale wijkteams. Het start om 20.00 in de raadzaal in het Stadshuis Nieuwegein. Iedereen is van harte welkom.

Een medewerker sociaal wijkteam: “Tijdens een gesprek met een cliënt thuis komt vaak naar voren dat er meer aan de hand is dan de vraag die in eerste instantie bij ons binnenkwam.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk