Quarantaine concert voor bewoners in Batau

Op vrijdagmiddag 24 april om 15.00 uur konden de bewoners van het appartementencomplex De Nieuwe Baten aan de Dukatenburg vanaf de galerij voor hun voordeur genieten van een concert door Melanie Reindertsen. Ook stadsdichter Ton de Gruijter droeg enkele gedichten voor in de binnentuin van het gebouw. Ton verzorgt ook dagelijks de rubriek ‘Ton’s beeldverslag’ op De Digitale Stad Nieuwegein.

De bewoners ontvingen afgelopen week allemaal een persoonlijke videoboodschap van Melanie en een uitnodiging in de brievenbus om vanmiddag op de galerij te komen luisteren. Natuurlijk op gepaste afstand van hun buren.

Stichting De Baten wilde iets doen om de veelal oudere en alleenwonende bewoners in het appartementencomplex aan de Dukatenburg in Batau een beetje op te vrolijken. Normaal organiseert de stichting het GRAS Festival voor de bewoners, maar door het Coronavirus kan het festival niet plaatsvinden.

De organisatie: ‘Als lokaal talent is zangeres Melanie Reindertsen uit IJsselstein voorzichtig gevraagd of ze haar veilige huis zou willen verlaten voor een optreden. Melanie twijfelde geen moment en was heel enthousiast om met haar muziek een positieve bijdrage te kunnen leveren. Bibliotheek De tweede verdieping vond het initiatief van het Quarantaine concert zo sympathiek dat zij Ton de Gruijter hebben gevraagd om een gedicht te schrijven speciaal voor de bewoners en ook die middag voor te dragen.’

Singer-songwriter Melanie schrijft haar eigen nummers en speelt piano, gitaar en ukelele. Haar stijl is te omschrijven als vrolijke country-pop. U zou haar kunnen kennen van Giels talentenjacht. Ze heeft meegezongen in een voorstelling van Karin Bloemen die haar in een workshopprogramma ook de fijne kneepjes van het vak heeft geleerd.

In 2007 begon Ton de Gruijter met schrijven. In februari 2017 was hij de terechte winnaar van de Nieuwegein Award voor kunst en cultuur. Inmiddels zijn er zes bundels uitgebracht, waaronder ‘Groeten uit Nieuwegein’, ‘Een schommel treft geen blaam’ en zijn meest recente ‘Stadsparabelen’. We kunnen hem zeker betitelen als stadsdichter van Nieuwegein.

‘Thuis blijven om levens te redden is een offer dat we vanzelfsprekend maken om ervoor te zorgen dat het Coronavirus niet nog meer slachtoffers veroorzaakt. Maar voor veel mensen is dit een periode waarop ons geduld en hoop ernstig op de proef wordt gesteld. We missen het contact met onze geliefden en de terloopse praatjes in onze dagelijkse wandelgangen. Inmiddels zijn we allemaal een beetje scherm-moe en verlangen we naar afwisseling in de bezigheden die we thuis kunnen verzorgen. Stichting De Baten hoopt met dit concert een beetje afleiding te kunnen verzorgen voor de bewoners in De Nieuwe Baten’ aldus Marjolein van Alfen namens Stichting De Baten.

Onze videograaf Bart van Rooijen was op gepaste afstand aanwezig en maakte bovenstaande videoverslag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren