PvdA: supermarkten open op zondag

Zondagmiddag 6 oktober heeft de PvdA actie gevoerd op het Muntplein. Aanleiding was de dreigende sluiting van de supermarkt op de zondagmiddag. Op het Muntplein hebben raadsleden en vrijwilligers van de PvdA gesproken met bezoekers van de Albert Heijn. Aanleiding voor deze gesprekken was dat de raad geen uitbreiding van de koopzondagen in Nieuwegein wil toestaan. Dat betekent handhaven van de huidige situatie. Daarin mogen er vier supermarkten in Nieuwegein iedere zondag open zijn vanaf 16.00 uur. Om geen concurrentievoordeel te geven wordt er ieder jaar geloot welke supermarkten deze vergunning krijgen. Die praktijk zal ook voor 2014 gelden. Het kan dus zijn dat de supermarkt op het Muntplein volgend jaar niet meer open is op zondag.

Het was druk op het Muntplein, vooral om 16.00 uur, vlak voor de opening. Het eerste uur waren alle kassa’s open en stonden er rijen. ‘Veel mensen die we spraken kwamen soms naar de zondagsopening van de supermarkt, vooral omdat men iets vergeten was of er onverwacht bezoek bleef eten. Maar we hebben ook mensen gesproken die er bijna iedere zondag komen.’ De overgrote meerderheid wil niet alleen dat de supermarkt op het Muntplein open blijft, maar ook dat er iedere week koopzondag is. De PvdA is hier ook voor.
De PvdA kijkt terug op een geslaagde middag met veel gesprekken. Er is veel behoefte aan een supermarkt op het Muntplein die open is op zondagmiddag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk