PvdA stuurloos?

Wat is er aan de hand met de PvdA in Nieuwegein? Is het eindelijk na jaren weer de grootste partij in de gemeente, kan de heer Kordes van die partij het toch niet laten om in zijn weblog even een kat uit te delen aan een van de kleinere partijen.
Waar het al jaren aan ontbreekt in dit van oudsher PvdA bolwerk zijn goede voorzieningen voor de jongeren. Net nu Leefbaar Nieuwegein zich sterk maakt om het initiatief van een ondernemer, tevens inwoonster, uit Nieuwegein, zijnde een multifunctioneel centrum met daarin onder andere een discotheek, onder de aandacht van de politiek te brengen, gaat  de heer Kordes zich even flink aan ongefundeerde kritiek te buiten.In plaats van het initiatief te omarmen en zich sterk te maken om eventuele obstakels snel uit de weg te ruimen, zoals een kleine aanpassing in het bestemmingsplan, gaat hij over tot muggenzifterij.
Het is waarschijnlijk geen toeval, dat PvdA gemeente Nieuwegein al jaren zonder  goede voorzieningen voor jongeren zit. Het zijn inderdaad, zoals gewoonlijk, weer de beste stuurlui, die aan wal staan.

Laten we echter hopen, dat de heer Kordes dit maal een buitenbeentje binnen zijn eigen partij blijkt te zijn en dat de anderen wel bereid zijn hun schouders onder goede initiatieven te zetten.
Alleen met ieders medewerking kan namelijk op korte termijn in Nieuwegein worden gerealiseerd, waar de jongeren zolang vergeefs op hebben gewacht. Voor de eerste en tweede generatie Nieuwegeiners komt een discotheek waarschijnlijk te laat, maar wij denken dat ook deze inwoners direct of indirect baat hebben bij een multifunctioneel centrum.       

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk