PvdA Nieuwegein zet stakende leraren in de bloemetjes

Kandidaten van de PvdA Nieuwegein reikten woensdagochtend 14 maart jl. rozen uit aan de stakende leraren op basisscholen. Hiermee steunde de lokale PvdA de actie van het onderwijspersoneel in het basisonderwijs.

Op 14 maart deden veel, waaronder alle openbare basisscholen in Nieuwegein, mee aan de landelijke estafettestaking die dan in Midden-Nederland gehouden werd. De scholen vinden het vervelend dat de actie nogmaals ten koste gaat van een lesdag, maar vrezen dat als ze nu niet doorzetten, er binnenkort door het lerarentekort in het basisonderwijs nog veel meer lessen gaan uitvallen. Landelijk dient de PvdA bij de voorjaarsnota een voorstel in om de loonkloof te erkennen en ernaar te streven die te verkleinen.

Maar er is volgens kandidaat raadslid Emiel Holtermann (zelf werkzaam geweest als directeur van een basisschool) meer nodig: “Er moet niet alleen meer salaris bij, ook zijn er meer conciërges en extra klassenassistenten nodig en er zal flink gesneden moeten worden in de papierwinkel die iedere leraar nu voor zijn of haar kiezen krijgt.”

Lijsttrekker Hans Adriani vult aan: “We spreken we hiermee tevens onze waardering uit naar de Stichting Robijn (het bestuur van 12 openbare basisscholen in Nieuwegein en IJsselstein), dat als een van de weinig besturen in onze regio de stakende  gewoon doorbetaald. Het is wrang dat andere besturen leraren die willen staken voor een hoger salaris een werkdag niet uitbetalen, terwijl ze wel zeggen de actie te ondersteunen. Ook hopen we in gesprekken met de leraren ook ideeën te horen en aanknopingspunten te vinden voor het lokale onderwijsbeleid dat we als PvdA Nieuwegein willen voeren.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren