PvdA Nieuwegein kiest lijsttrekker

Voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 kiest de PvdA in Nieuwegein een nieuwe lijsttrekker. Alle leden van de afdeling kunnen door middel van een ledenraadpleging kiezen uit twee kandidaten: Hans Adriani en Erica van Alfen.

Voor beide kandidaten geldt dat degene die gekozen wordt voor de eerste keer de lijsttrekker van de PvdA zal zijn. Al twee keer eerder werd de lijsttrekker door middel van een ledenraadpleging gekozen. Voorzitter Johan Steen is hier enthousiast over: “het geeft een levendig debat in de afdeling en een stevig mandaat aan de gekozen lijsttrekker, daar heeft iedereen baat bij, de partij én de lijsttrekker.”

Zowel Erica van Alfen als Hans Adriani zijn sinds 2006 actief in de Nieuwegeinse politiek toen ze beiden voor het eerst in de Raad van Nieuwegein zijn gekozen. Adriani werd in 2012 wethouder. Van Alfen heeft in alle commissies van de Raad gezeten, bestuurlijke zaken, ruimte en milieu en vooral in sociale zaken.

De leden van de afdeling kunnen zich oriënteren op hun keus via de lokale Nieuwsbrief, of via de website of via een heus lijsttrekkersdebat. In de week van 26 oktober kunnen de leden hun stem uitbrengen. Snel na het sluiten van de stembus op 6 november zal de uitslag bekend zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren