PvdA is wind bij de Kom zat

Met het vernieuwde Cityplaza, met Stadshuis, theater de Kom en de stadspleinen heeft Nieuwegein een prachtige nieuwe binnenstad gekregen. Winkels, Horeca, theaters en een bestuurscentrum geven het stadshart alle elementen die het nodig heeft om zich tot een gezellig en levendig hart te ontwikkelen. Er is maar één spelbreker, aldus de PvdA in Nieuwegein: de wind. Dat maakt een verblijf op de pleinen al snel minder prettig. Een drankje nemen op de terrassen is vaak niet mogelijk door de wind. Ook voor het gebruik als Vrijmarkt op Koningsdag is de wind spelbreker. De PvdA is van mening dat er maatregelen genomen moeten worden om de wind weg van de pleinen te houden.

Het beleid van de gemeente is gericht op een gezellige binnenstad met veel activiteiten. De stadspleinen spelen hierbij een belangrijke rol. Maar op de pleinen is er altijd veel wind. Oorzaak is dat het stadshart nog niet af is. Er moet nog meer bebouwing komen waarmee uiteindelijk de wind op de pleinen weer minder zal worden. De PvdA is van mening dat er extra maatregelen genomen moeten worden om de wind op de pleinen nu al te verminderen. Er kan dan gedacht worden aan het planten van extra bomen in de doorgangen tussen de gebouwen. Waarom wel bomen in de parkeergarage (zie foto) en niet op de grond. Verder zou de gemeente kunnen denken aan extra (horeca) schermen. Met deze maatregelen moet de wind tussen de gebouwen verminderen. Daarmee zal het verblijf op die pleinen veel aangenamer worden en wordt de binnenstad nog aantrekkelijker om te verblijven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren