PvdA in Nieuwegein wil duidelijkheid over verkregen subsidie bij scholen

De PvdA in Nieuwegein wil voorkomen dat scholen de verkregen subsidie voor het bestrijden van onderwijsachterstanden moeten terugstorten. Hierover zijn schriftelijke vragen aan het college van B&W gesteld. Dit is niet wenselijk en ook niet nodig, volgens PvdA-raadslid Emiel Holtermann.

Holtermann: ”De documentaireserie Klassen van HUMAN heeft zichtbaar gemaakt wat iedereen in het onderwijs allang weet, namelijk dat de kansen in het onderwijs niet gelijk zijn verdeeld. De sociaal-economische situatie en de opleiding van ouders bepalen nog steeds voor een belangrijk gedeelte het succes van de schoolcarrière van leerlingen.”

Gemeenten hebben daarom beleid ontwikkeld om de onderwijskansen van deze kinderen te verbeteren. Scholen in Nieuwegein kunnen subsidie aanvragen. Bijvoorbeeld voor het vergroten van de betrokkenheid van ouders bij de taalontwikkeling van het kind dat deelneemt aan vroegschoolse educatie. Een aantal scholen hebben deze subsidie voor een maximum van 5.000 euro aangevraagd en gekregen.

Volgens Holtermann kunnen de scholen door Corona hun ingediende plannen niet of niet geheel uitvoeren, waardoor ze nu het risico lopen dat ze de subsidie moeten terugstorten. “Dit zou zeer onverstandig zijn. Noodgedwongen hebben scholen op andere wijze en vaak improviserend de relatie met ouders in stand gehouden. Als het bijdraagt tot het doel, namelijk het vergroten van onderwijskansen voor deze kinderen, moet dit voor de gemeente voldoende zijn.”

Ook pleit het PvdA-raadslid uit Nieuwegein er voor dat scholen in deze bijzondere situatie niet worden lastiggevallen met een uitgebreide verantwoordingsplicht. “De scholen zijn door corona al druk genoeg om elke dag opnieuw goed onderwijs voor de kinderen mogelijk te maken.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren