PvdA gaat aan de bak met stadslandbouw

Op 3 februari hield de PvdA Nieuwegein een goed bezochte discussie avond over stadslandbouw in Nieuwegein. Het resultaat is dat fractielid Guido Bamberg het initiatief neemt om een van de geopperde ideeën verder uit te werken en de haalbaarheid te onderzoeken.

Onder leiding van oud PvdA-wethouder Steven Kroon uit Doetinchem vond een geanimeerde discussie en meningspeiling plaats. Urban farming, verticale stadslandbouw, het beestje heeft veel namen, maar het komt erop neer dat ook in de stad landbouw kan worden bedreven. Bijvoorbeeld in de vele leegstaande kantoorgebouwen die Nieuwegein “rijk” is.

Dat kan vele doelen dienen: minder belastende landbouw (minder gebruik van pesticicden, veel minder watergebruik, minder transportkosten enz.), meer zelfvoorzienende voedselvoorziening in het stedelijk gebied, goedkope dagbesteding voor ouderen, educatie voor scholieren enz.

Raadslid Guido Bamberg van de PvdA: ‘Omdat we klein willen beginnen ga ik, samen met een geïnteresseerd bezoeker van de avond, eerst eens aan de randen van Cityplaza bekijken of daar iets op de daken te beginnen valt. Later moeten we de eigenaren van al die lege kantoren dan maar eens kietelen om ze in beweging te krijgen.’ Als het aan de PvdA in Nieuwegein ligt, gaan de inwoners van Nieuwegein meer horen van dit initiatief.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren