PvdA: ‘Duikeendtunnel moet dicht blijven’

‘De Duikeendtunnel moet gesloten blijven, vooral voor de veroorzakers van de overlast’, aldus de PvdA in Nieuwegein. De gemeenteraad stelt geen geld beschikbaar om een eerder genomen besluit om de tunnel te openen uit te voeren. Daardoor kan de Duikeendtunnel niet opgeknapt worden, de omgeving niet onderhouden worden en de straatwerker niet aangesteld worden. Om te voorkomen dat er nieuwe overlast ontstaat moet volgens de PvdA de tunnel onder de trambaan gesloten blijven.

PvdA raadslid Langerak vindt het onacceptabel de tunnel te openen zonder gelijktijdig de overlast aan te pakken. ‘Voor de omwonenden betekent dat de klok terugdraaien. Het heeft jaren geduurd voordat de tunnel tijdelijk gesloten werd na jaren van overlast, van drugshandel, van loverboy activiteiten en zelfs van een kogelgat in de ruit van een omwonende’, volgens Langerak. Tijdelijke sluiting heeft resultaat gehad in de directe omgeving van de tunnel, en dat zou nu permanent worden. Totdat een meerderheid in de raad zich achter het VVD voorstel schaarde om de tunnel uit principiële redenen open te houden. Nu duidelijk is wat de kosten zijn wil men wel vasthouden aan openstelling maar er geen cent aan uitgeven.

Het resultaat zal zijn dat de bewoners de rekening betalen van het principiële standpunt, en dat is voor de PvdA onacceptabel. Daarom roept de PvdA de burgemeester op om vanwege de openbare orde de tunnel gesloten te houden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk