Pure muziek in het nieuwe AkoestiCafé in Nieuwegein

Liefhebbers van akoestische muziek krijgen er een nieuw, maandelijks evenement bij. In februari start in De Partner het AkoestiCafé. Elke tweede woensdag van de maand verandert De Partner in een café-met-podium, waar elke keer drie optredens van een half uur gegeven worden. Uitsluitend akoestisch, wel te verstaan.

“Denk maar niet dat het saai wordt,” zegt bedenker en programmeur Martin Koot. “De rode draad is muziek in zijn meest pure vorm. We programmeren allerlei stijlen door elkaar.” Dat dat niet overdreven is blijkt uit de line-up voor de kick-off op woensdag 8 februari. Het 19-jarige Tilburgse raptalent Jelle Verse staat doodleuk op hetzelfde programma als het Utrechts/Amsterdamse trio Siberian Oxygen, die weemoed tot kunst lijkt te hebben verheven. De klapper van de avond is singer-songwriter Youri Lentjes, die aantreedt met violist Thailo. “Voor 8 maart, de tweede avond, hebben we Nederlandstalige pretpop, een Nieuwegeinse singer-songwriter en feestmuziek van de Balkan. Helemaal goed!” aldus Martin Koot.

De organisatoren blijken ook ideële motieven hebben. “Het leven is al duur zat,” stelt Myrjam van de Geijn, bestuurslid van De Partner en mede-initiatiefnemer van het AkoestiCafé. “Veel mensen hebben nauwelijks geld voor een leuk avondje weg. Wij willen toegankelijk zijn voor iedereen. We vragen daarom geen entree en de drankjes zijn vriendelijk geprijsd.” Het AkoestiCafé draait volledig op vrijwilligers. Amateurs zijn het niet: aan de kwaliteit worden geen concessies gedaan. “Alles moet kloppen,” zegt Martin Koot. “De artiesten krijgen een mooi podium met uitstekend geluid en licht. We zetten ze in het zonnetje. De bezoekers willen we keer op keer een top-gezellige avond bezorgen.”

AkoestiCafé is er elke tweede woensdag van de maand. De eerste editie is op woensdag 8 februari. De deur opent om 20.00 uur, de eerste act start een half uur later. Belangstellenden worden geadviseerd om op tijd te komen: vol is vol. Om 23.30 uur zal het AkoestiCafé sluiten, zodat iedereen de volgende ochtend weer fris aan de dag kan beginnen. Het adres is Nedereindseweg 401. Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/AkoestiCafe.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk