Publiek genoot van de voorstelling ‘De Eeuw van Ariane’ op de Museumwerf

Afgelopen zaterdag 14 september jl. bezocht onze videograaf Jos van Vogelpoel de Museumwerf in Vreeswijk. Daar trad het muziekgezelschap Ausdauer op met hun voorstelling ‘De Eeuw van Ariane.’ Ook zondag, tijdens de tweede dag van de Open Monumentendag, kun je nog genieten van deze voorstelling die gegeven wordt op het schip de ROAN.

Intiem portret van het leven op een binnenvaartschip
Wat doe je als je tijdens de verbouwing van je pas gekochte, 80 jaar oude binnenvaartschip een doos met liefdesbrieven vindt? Daniël Lehmann, medeoprichter van Ausdauer en eigenaar van de ROAN, vond een doos met liefdesbrieven verstopt achter de betimmering van één van de bedsteden. Hij ging op zoek naar de brievenschrijvers en leerde zo niet alleen de bijzondere geschiedenis van zijn schip kennen, maar ook het verhaal van schippersdochter Ariane en haar vader.

Samen met regisseur Genio de Groot en met tekst van Enne Koens, maakt Ausdauer ‘De Eeuw van Ariane’: een intiem portret van het leven op een binnenvaartschip. Een muzikale voorstelling aan boord van het 38 meterslange binnenvaartschip ROAN, terwijl het publiek vanaf de kade toekijkt. Verhalend, sfeervol en vol snelle, scherpe dialogen, waarbij het zelfstandig worden van de vrouw centraal staat, boordevol nieuwe muziek van de vaste musici van Ausdauer.

Toen de ROAN nog in bedrijf was, voer het schip regelmatig door Europa. Tegenwoordig ligt de ROAN in de museumhaven van Rotterdam.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk