Katern

Pubers opgepakt voor brandstichting

Twee pubers uit Nieuwegein van 14 en 16 jaar zijn zaterdag 14 december aangehouden voor brandstichting. Rond 11.45 uur meldde een getuige dat de twee brand hadden gesticht in een ondergrondse vuilcontainer aan Muiderschans. Volgens de melder stopten twee jongens iets tussen de klep van de container, waarna de brand ontstond. Onderweg naar de Muiderschans zagen agenten bij de tramhalte Fokkesteeg twee jongens staan. Het tweetal voldeed aan het signalement, waarop zij werden gearresteerd.

Bij de fouillering op het bureau werd bij de 16-jarige Nieuwegeiner aanstekers aangetroffen. Het tweetal ontkende betrokken te zijn bij de brand. In overleg met het Openbaar Ministerie werd besloten tot het uitreiken van een dagvaarding. Het dossier tegen het tweetal wordt gecompleteerd waarna het aan Justitie wordt aangeboden voor verdere behandeling.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren