Katern

Provincie Utrecht zoekt jongeren: ‘Praat mee en zeg het voort’

Hoe moet de provincie Utrecht er gaan uitzien en hoe wil je leven, wonen en werken? Op donderdag 19 september aanstaande van 18.30 uur tot 21.00 uur houdt de provincie Utrecht een bijeenkomst waarin jongeren van 17 tot 27 jaar kunnen meepraten over hun ideale provincie van de toekomst.

Hoe gaan we om met de toenemende vraag naar (betaalbare) woningen? Is er toekomst voor de landbouw? Is er genoeg ruimte voor natuur als wij ook willen recreëren of energie willen opwekken? En wat doen we met het toenemende verkeer? Is er eigenlijk wel voldoende ruimte voor al onze wensen? Dit zijn allemaal vraagstukken waar de provincie Utrecht voor staat met het opstellen van de provinciale Omgevingsvisie. Deze visie is van groot belang, omdat hierin de ruimtelijke keuzes vastgelegd worden. Daarmee vormt de Omgevingsvisie de basis voor alles wat de provincie gaat doen.

WELKE PUNTEN VIND JIJ BELANGRIJK?
Commissaris van de Koning Hans Oosters en coördinerend gedeputeerde Omgevingsvisie Huib van Essen nodigen jongeren, woonachtig in de provincie Utrecht, van harte uit om mee te denken over deze vraagstukken. Op een leuke, interactieve manier… mét pizza. Op deze avond gaan jongeren hun ‘ideale provinciepizza’ beleggen. Vanuit verschillende gezichtspunten en samen met vrienden, want die zijn natuurlijk ook welkom. Wij zorgen voor de pizza en een inspirerende avond.

Praat mee over de provincie Utrecht! Hoe moet de provincie er voor jou uit zien om prettig te kunnen leven, wonen en werken?

Jongeren tussen de 17 en 27 jaar kunnen zich opgeven voor deze provinciale pizza-avond waarin we nadenken over de toekomst van onze provincie.

WANNEER:
Donderdag 19 september van 18.30 uur tot 21.00 uur. (inloop en pizza vanaf 18.30 uur, start rond 19.00 uur).

WAAR:
Foyer en Statenzaal in het Huis voor de provincie aan de Archimedeslaan 6 in Utrecht.

AANMELDEN
Je kunt je aanmelden via het online aanmeldformulier.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren