Provincie Utrecht vernieuwt halte-informatie

Reizigers in het openbaar vervoer van de provincie Utrecht kunnen vanaf 2018 profiteren van een vernieuwd informatiesysteem. Ruim 500 haltes, waaronder die in Nieuwegein, krijgen dan nieuwe reisinformatiepanelen met actuele aankomsttijden van de bus en tram. Bijzonder is dat dit systeem mogelijkheden biedt om in tekst en kleur de reisinformatie te verbeteren.

Dat heeft het dagelijks bestuur van de provincie Utrecht op 4 april besloten. De huidige halte informatieborden zijn in 2008 geplaatst en aan het einde van de technische levensduur.

Beter leesbaar
De provincie vervangt deze panelen niet alleen maar grijpt dit moment ook aan om de reisinformatie in het openbaar vervoer te optimaliseren. Steeds meer reizigers raadplegen daarvoor deze panelen die op de haltes staan. De panelen zijn, zeker als er sprake is van vertragingen, een belangrijke bron van informatie. Deze moeten in de vernieuwde en verbeterde versie voldoen aan de landelijke standaard, met als voordeel voor de reiziger dat informatie beter leesbaar is, meer kleur bevat en dat op de panelen meer uitgebreide teksten kunnen worden getoond over actuele zaken als storingen in de dienstregeling.

Investering
Om de voordelen van het nieuwe systeem zo goed mogelijk te benutten, zal de provincie Utrecht informatiepanelen verplaatsen van haltes die nu weinig gebruikt worden naar haltes met meer reizigers. De totale investering bedraagt ruim 5,3 miljoen euro.

Beeld voor OV-Streefbeeld 2020 Bestuur Regio Utrecht. Halte Nijenoord.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren